Mental Training

Mentale & Persoonlijke Coaching

 

Bij HumanDimensions is coaching  een vorm van professionele begeleiding waarbij de klant ondersteund wordt bij het behalen van gewenste doelen. De klant wordt tevens gestimuleerd om inzicht te verkrijgen op het vlak van mogelijkheden, talenten, ambities en tegelijk ook beperkingen, drempels of weerstanden. Ben je bereid je open te stellen voor verandering, verantwoordelijkheid te nemen over uw keuzes en beslissingen en nieuwe overtuigingen te aanvaarden, dan ligt de wereld aan jouw voeten.

HumanDimensions beschouwt mentale training als een onderdeel van een traject. Het verruimen van je bewustzijn en het aanmoedigen voor het  durven aangaan van persoonlijke uitdagingen die bij je passen maken hier deel van uit.  Coaching is een stap voor stap proces en verloopt op het tempo van de klant. Je wordt begeleid en aangemoedigd om uw doelen en dromen te realiseren, je zorgen en weerstanden te overwinnen, je zelfkennis te vergroten, je talenten te ontdekken en meer plezier te hebben in je relaties, je bezigheden, in je werk, met jezelf, kortom in je  leven.

      Wordt onder andere toegepast bij

# Drang naar zelfontplooiing

#Nood aan begeleiding bij het bepalen van doelen en het behalen ervan

# Gebrek aan focus

# Overwinnen van obstakels

# Verbeteren van prestaties

# Cultiveren van eigen kracht, zelfcontrole en vreugde

# Stimuleren van de mogelijkheden en talenten

# Onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen

# Angst en verborgen drempels

# Veranderen van belemmerende overtuigingen 

# Inzichten krijgen in een (moeilijke) situatie

Voor een afspraak bel naar 0488/235225
 

Individuele Qigong & Tao Yin, de Chinese rugschool

 

De KRACHT van Qigong

 

Innerlijke kracht en een goede gronding  liggen aan de basis van een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal.  Het zijn de fundamenten voor een sterk en gezond  lichaam, een mentale focus en uiteindelijk ook je levensweg. Qigong bestaat uit bewegende vormen (bouwt fysieke en innerlijke kracht op) en stille vormen (Meditatie/Mindfulness, om je geest te kalmeren).

 

Tijdens een individuele Qigong sessie leer je verschillende manieren om te ademen en je zuurstof opname te verhogen. Op die manier kan je sneller afvalstoffen afvoeren, vitaliteit opbouwen en kom je tot rust. Diepe innerlijke rust en innerlijke kracht wordt opgebouwd en je maakt terug contact met je lichaam, je organen en je bewustzijn.

 

Afhankelijk van je persoonlijke noden worden verschillende technieken aangeleerd en beoefent op eigen tempo.

 

 

 

Tao Yin, de Chinese rugschool

 

Tao Yin ontwikkelt zachtheid en tegelijk sterkte en is gebaseerd op de versterking van de psoas spier. De psoas spier is een hele belangrijke spiergroep die de borstwervels en de lendenwervels met o.a. de bovendijbeenspier verbindt. Een goed werkende psoas voorkomt lage rugklachten, bekken- en nierproblemen.

 

Het beoefenen van Tao Yin maakt bovendien de wervelkolom beweeglijker en opent ze als inwendig energiekanaal. Het ontspant het middenrif, versterkt de pezen en verbetert de lichaamsstructuur. Daarenboven kunnen spanningen en energieblokkades in het lichaam opgelost worden en de inwendige organen ontgiften. Tao Yin bestaat uit een 8 tal oefeningen die je individueel of in groep kan aanleren.

 

# Ontspannen en diep ademen

# Visualiseren

# Je lichaamshouding verbeteren

# Steviger gronden

# Innerlijke kracht opbouwen

# Je gedachtestroom beheersen en je geest kalmeren

Voor een afspraak bel naar 0488/235225